Friday night


♥♥♥ Kommentarer 6
Detta spenderar jag min fredagkväll med.
Inte helt fyskam faktiskt, föredrar HTML5 & CSS3 framför webbprogrammering!
Och har Linda som sällis ♥


Kommentarer
Postat av: Lol

Wow. Okej, först av allt så är HTML5 och CSS3 inte programmeringsspråk. HTML5 är ett taggningsspråk (som man kallar det på svenska). HTML står för "Hypertext Markup Language". Och CSS står för "Cascading Style Sheets". Inget av dessa är programmeringsspråk. PHP är ett programmeringsspråk, samt Java, C#, C++, etc. För det andra så stavas "webb" med ett "b" (web). Annars så kan vi ju kasta bort "w" och sätta dit ett "v" istället. För det tredje så heter det egentligen HTML och CSS. Man kallar det bara för HTML5 och CSS3 för att det är det "nya". Ingen kommer att kalla det för HTML5 och CSS3 inom snar framtid.



Nej, jag är inte bitter.

2012-05-06 @ 06:52:04
Postat av: Julia

Hej Lol,

Först av allt har jag inte sagt att HTML5 och CSS3 är programmeringsspråk. Men tack för informationen, synd att den inte innehöll något jag inte redan visste.



För det andra läser jag en kurs på högskolan som heter WEBBprogrammering och om du tycker att "vebb" är en bra svenskt alternativ till "web" så får du gärna tycka det, men det gör verkligen inte jag.



För det tredje, jag skriver HTML5 och CSS3 för att det är precis vad jag håller på med just nu. Jobbar med ett projekt och i projektbeskrivningen står det att vi ska använda oss av HTML och CSS men även att vi måste använda oss av HTML5 och CSS3 i största möjliga mån. DÄRFÖR skrev jag som jag gjorde.



Så. Hoppas du kan sova bättre om natten, nu när du vet, då detta uppenbarligen gjorde dig väldigt frustrerad? Och förresten, tack för din kommentar <3

2012-05-07 @ 21:34:15
URL: http://foreverjuly.blogg.se/
Postat av: Lol

Nej, det har inte gjort mig ett dugg frustrerad. Jag ogillar bara mer eller mindre när man tror att HTML och CSS är programmering/web(b)programmering. Jag själv kan PHP, jQuery, HTML(5), CSS(3), JavaScript, MySQL, Flash och Actionscript. Jag menar inte på att du är dålig på något utav det du gör utan jag påpekar bara fakta.



Ja, man kallar i nuläget för HTML5 och CSS3, men det är bara för att det är "nytt". Sedan så tvekar jag på att ni använder allt inom HTML5 (tex taggar som; <article>, <header>, <footer>, <audio>, <video>, osv). Jag antar att ni kör med DIV'ar (för att det är säkrast just nu).

Btw, så pluggar jag också IT/Webdesign och skriver för en blogg med mer än 8 000 besökare varje dag och har haft 8m besökare sedan bloggens start (är dock bara skribent).



PS: Jag sover bättre om natten oavsett vad, så du behöver inte oroa dig.



Varsågod för kommentaren! :)

2012-05-08 @ 23:12:08
Postat av: Julia

Hej igen!

Jo vi använder faktiskt alla de taggar du nämner där, tillsammans med DIVar såklart:)

Oj! Du vill inte länka till din blogg? Vore intressant! Jag är helt uppriktig! Vill inte att du får uppfattningen att jag är en otrevlig person, kände bara att jag ville förklara mig efter din första kommentar :)



ha det!

2012-05-09 @ 17:50:54
URL: http://foreverjuly.blogg.se/
Postat av: Lol

Jag skulle kunna, men för säkerhetsskäll så tänker jag inte lämna ut den här. Jag vet vem du är och du vet vem jag är (mer eller mindre). Så just därför.



Om ni använder dom taggar så måste jag säga att det är inte så värst smart. Vissa CSS3 grejer kan man använda till divar och annat annars. Men dom nya HTML5 taggarna stöds inte av alla webbläsare (IE som vi alla vet). En hemsida måste vara funktionell för IE10 och t.o.m IE6/7. Det är många företag som använder sig utav dem så därför är det väldigt viktigt.



Ha det bra.

2012-05-11 @ 14:56:41
Postat av: Lol

Här har du en bild på statistiken ifall du inte tror mig: http://postimage.org/image/ss64e7knl/

2012-05-11 @ 15:03:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0